“LA CIUTAT OBLIDADA” de Maria Carme Roca. Nou llibre a la nostra bilioteca – Juvenil

portada_la-ciutat-oblidada_maria-carme-roca_201607060957

Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L’ illa del temps

“La Ciutat Oblidada” és una novel·la que ens parla de Prypjat (ciutat fantasma degut a l’explosió nuclear de Txernòbil), Nikolai (un estudiant de química orgànica de la Universitat de Kiev) que ha de buscar a Irina (una noia desapareguda) i de la descoberta que fa respecte d’una malaltia que pateixen diverses persones. Per què pateixen aquesta malaltia? Per què els amaga el govern? Una trama que no us deixarà indiferents!

QUÈ EN SABEM? CONTEXTUALITZEM LA NOVEL·LA

TXERNÒBIL (UCRAÏNA), dissabte 26 d’abril de 1986 , un augment sobtat de potència al reactor número 4 de la central nuclear i el sobreescalfament que això va suposar va provocar l’explosió de l’hidrogen acumulat dins del nucli. L’incendi va durar 10 dies.

Pel fet que la central no disposava d’un edifici de contenció, una pluja radioactiva es va dispersar per diverses zones de l’antiga Unió Soviètica i del continent europeu.

El 40% del total del territori europeu es va contaminar amb el combustible disseminat per l’atmosfera. Grans àrees d’Ucraïna, Bielorússia i Rússia en resultaren greument afectades, i això va provocar l’evacuació i reassentament d’unes 300.000 persones que vivien a menys de trenta quilòmetres de la central.

300.000 persones! A l’escola en som 300!!!! Us imagineu quants milers de persones hagueren de marxar de les seves cases?

No obstant això, l’evacuació de Txernòbil i de la zona corresponent a un radi de 36km no es dugué a terme fins passats sis dies de l’accident. Llavors ja hi havia més de 1.000 persones afectades per lesions greus produïdes per la radiació.

Actualment la zona està pràcticament despoblada i coberta per una gruixuda capa de pols amb un gran contingut en elements altament radioactius.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s