LECTURES PER L’ESTIU

Una lectura perillosa

Preu9,95 €

AddThis Sharing Buttons

Share to PinterestShare to WhatsApp

Una lectura perillosa

Premi Ciutat de Badalona 2014

Aleix, un jove estudiant a qui no li agrada llegir, acaba literalment capturat per un llibre enigmàtic que li ha regalat el pare pel seu aniversari. Ha quedat atrapat pel volum de tal manera que queda immòbil i sense capacitat de reacció, abstret del món que l’envolta. Preocupats per aquesta actitud tan estranya, els seus amics Manel i Núria comencen a indagar l’origen d’aquest misteri per intentar curar-lo i retornar-lo a la realitat. Les pistes apunten a un secret que s’amaga en aquell llibre intrigant, un exemplar sense títol ni autor conegut, i també a la dona que ha venut l’obra al pare d’Aleix.

portada

AVI. La guerra dels botons.
Trad. David Nel·lo. Bambú (Èxit; 12)

Durant la Gran Guerra un petit poble de Polònia es veu atrapat entre els dos bàndols.
Envaït pels russos és atacat pels alemanys i la població en pateix les conseqüències, entre ells una colla de nens.
Quan un d’ells troba un botó comença una competició per veure qui troba el més bonic i es converteix en “rei”. Això els porta a demanar, quan no a robar, els botons dels uniformes dels soldats estrangers sense ser conscients del perill que això comporta per a la seva vida.
És un retrat de la cruesa i absurditat de la guerra posant el focus no en les grans batalles i estratègies a gran escala, si no en com afecta la vida de persones que no hi tenen res a veure.

portada

CORTES, Jesús. Magus (El mag).
Bromera (Esfera; 51)

Magus és un mag que va per tot Amèrica, de poble en poble, fent trucs de màgia i atraient l’atenció de la gent. Quan arriba al poble de Chependale, coneixerà i observarà dos amics assetjats per una colla de brètols que els volen fer la vida impossible.
El mag aporta una mica d’emoció a la vida del poble i no dubta a intervenir, amb un dels seus trucs més brillants capaç de traslladar-nos al futur, en el conflicte entre els nois del poble.

portada

SMY, Pan. Thornhill.
Blackie Books

Des de la finestra de la nova casa, l’Ella mira molt encuriosida l’edifici abandonat que hi ha a tocar del seu pati. Thornhill era un orfenat de noies que ja fa més de trenta anys es va tancar. Els estranys successos del 1982 van provocar l’aturada de les obres de reforma i aquell gran casalot i els seus jardins s’han convertit en un motiu de conflicte entre veïns i ajuntament.
L’Ella passa moltes hores sola a casa, esperant que el pare torni de la feina. Per això, segurament perquè se sent sola, quan veu la silueta d’una nena a la finestra de l’orfenat, no s’ho pensa dues vegades.
Comencen així un seguit d’anades i vingudes de casa a l’orfenat, que coneixerem a través de capítols il·lustrats íntegrament, per descobrir a qui pertany aquella silueta. La resta ho descobrirem amb la lectura inquietant del diari personal d’una de les nenes de l’orfenat.
L’Ella acabarà descobrint la part més fosca d’aquesta institució i la seva vida quedarà lligada per sempre més a la història de Thornhill.


portada

ALIRE, Benjamin. Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers.
Trad. Maria Climent.. L’Altra (L’Altra Tribu; 4)

Quinze anys. Fastiguejat. Deprimit. Així es defineix Aristòtil.
Mortificat per una mare que té més amics que no pas ell i per un pare que paeix en silenci els cops que la vida li ha donat, l’Ari viu enfadat amb el món, intentant trobar la manera de ser feliç.
Sovint es refugia a la piscina del barri. Hi va buscant un lloc on amagar-se, lluny de la calor, de companys indesitjables i del neguit de no saber res del germà gran que té a la presó.
Un dia, just allà, mentre intenta aprendre a nedar tot sol, coneix el Dante i la seva vida ja no tornarà a ser la mateixa.
Xerraire. Segur. Culte. Així podríem definir aquest nou amic que, a part de ser també mexicà, poques coses té en comú amb l’Ari.
Aristòtil i Dante són la cara i la creu, el pessimisme i l’optimisme, dos pols oposats, però mentre discuteixen de còmics, de poesia i de la vida en general i en particular, la seva amistat esdevé tan sòlida que difícilment es podrà trencar.

portada

VIGAN, Deplphine de. Les lleialtats.
Trad. Jordi Martín Lloret.. Edicions 62 (Balancí)

Una novel·la que tracta els vincles personals, en un món de xarxes que sovint ens aïllen. A Les lleialtats s’alternen i s’entrellacen quatre històries de quatre personatges en un moment delicat i crucial de la seva vida, quan són a temps de sortir-se’n, o bé, d’enfonsar-se: la principal, la d’en Théo, un jove solitari de dotze anys, fill de pares separats, que de mica en mica s’aboca a l’alcohol, l’únic que li dona cert consol i satisfacció; en Mathis, el seu principal company i amic d’institut, que es debat entre fer costat a en Théo i l’obediència a la seva mare, la Cécile; aquesta descobreix un perfil tòxic del seu home a les xarxes que li mostra una cara que desconeixia i una traïció. I l’Hélène, una mestra que havia estat maltractada de petita i que observa els silencis i els moviments d’en Theó, amb tota la preocupació del món i amb molts dubtes de com actuar per protegir-lo, sense creuar línies vermelles.

portada

WYNDHAM, John. El dia dels trífids.
Trad. Ramon Folch. L’Altra (L’Altra Tribu; 3)

Imagina’t en un hospital, al llit, amb els ulls embenats. Imagina’t que això t’impedeix observar una pluja de meteorits com mai abans s’havia pogut contemplar. Però aquells meteorits provocaran ceguesa a tots els milions de persones que han gaudit de l’espectacle. Tu seràs dels pocs que l’endemà hi podràs veure.
Ara imagina’t que has aconseguit extreure d’unes plantes el combustible ecològic que permet que la vida a la terra continuï sense aturador. Però aquestes plantes, malgrat tot allò que puguis pensar, tenen més consciència de la que creus: són carnívores i poden desplaçar-se a la recerca de les seves víctimes.
Què en neix de la combinació d’ambdós fets? Doncs un món on milions de persones, excepte alguns afortunats, restaran a mercè d’aquells nous depredadors. Aconseguirà algú sobreviure’n? El món, tal com el coneixies fins feia vint-i-quatre hores ha deixat d’existir. Una nova realitat s’imposa. Sobreviuràs?
Amb els ulls d’en Bill Masen podrem viure en pròpia pell aquesta magnífica novel·la de ciencia-ficció.

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s