EL DIA DE LES LLIBRERIES, AMB IL·LUSIÓ

Hi ha dies internacionals o mundials que són de dubtós interès global o, si més no, diríem que tenen tan sols un interès parcial o reduït. Parlem, per exemple, del Dia Internacional contra l’Obesitat dels Animals de Companyia o el Dia Internacional de la Croqueta.

En canvi, n’hi ha d’altres que són autènticament d’interès mundial, planetari i universal (de l’univers!). Almenys hauríem de procurar que així fora, pel bé de la humanitat. Avui és un d’aquells dies internacionals que caldria tenir ben presents, el de les llibreries. I més ara que sembla que per culpa de la globalització (sí, per culpa de), van de cap per avall.

Llibreries de barri, llibreries d’escola, llibreries familiars, llibreries antigues, llibreries especialitzades, llibreries modernes, llibreries, llibreries, llibreries….

Qui no ha deixat alguna vegada córrer el temps, prestatgeries amunt i avall, sense presses, mirant llibres, títols, autors, editorials, gèneres, novetats, per regalar, per riure, per somniar, per enamorar, per aprendre…? Quin no ha preguntat per la darrera novetat a la llibretera de confiança? Qui no ha demanat consell al llibreter, que ja gairebé ens coneix més a nosaltres que nosaltres mateixos?

Un dia ben especial, doncs. Avui cal passar per una llibreria i ja sabeu que a l’escola en tenim una: Martinallibres, a la qual podeu demanar el llibre que desitgeu. Sempre us fem un descompte. Ah! I a l’escola també tenim famílies llibreteres que duen endavant llibreries fantàstiques: El Cresol, Inte Tècnica, Fan Set i Trencadís.

El fet és, doncs, que cada any un dia de la primera quinzena de cada novembre el Gremi Llibrer declara el Dia de les Llibreries. I enguany és avui, 11 de novembre. Aquesta associació vol “recordar que un llibre és sempre una excel·lent adquisició i que el millor lloc per fer-la és, la llibreria”  i pretén rememorar i recordar als ciutadans la importància de les llibreries i les grans diferències que existeixen al llarg del món pel que fa a presència i importància d’aquests establiments.

Nosaltres posem el nostre granet de sorra per esperonar tota la comunitat escolar a ser-ne conscients i motivar-la a visitar-les. I comprar-hi algun llibre, és clar.

Si voleu més informació, llegiu ací: https://gremidellibrers.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s