Ara que s’acosta el 8 de març….

rosa

Recordeu que podeu fer comandes de llibres a la secció Martinallibres.

Títol:                HI HA RES MÉS AVORRIT QUE ÉSSER UNA PRINCESA ROSA?
Autora:             RAQUEL DÍAZ REGUERA
Editorial:           THULE
Col·lecció:         TRAMPANTOJO
ISBN:               978-84-16817-22-1

No esteu un poquet farts de princeses roses? Veritat que això dels estereotips ja està un poc passat de moda? Tots estem d’acord en què no hi ha professions de dones i professions d’homes, no és cert? I que els vostres fills, tant si són xiquets com xiquetes, elegiran lliurement els estudis que volen cursar sense cap mena de prejudici….

Doncs tot això comença pels joguets que elegeixen, per les disfresses que es posen, pels ídols a qui imiten…. i en molt bona mesura per les històries que llegeixen. Així doncs…. us animem a buscar aquells contes que realment transmeten aquest valors d’igualtat de drets i d’oportunitats. Aquets valors dels quals tots estem tan convençuts.

Avui us presentem breument un gran llibre: “Hi ha res més avorrit que una princesa rosa?”
Al web de l’editorial Thule: “Carlota estava farta del rosa i d’ésser una princesa. Carlota no volia fer petons als gripaus per veure si eren prínceps blaus. Carlota sempre es preguntava per què no hi havia princeses que rescatessin als prínceps blaus de les urpes del llop o que cacessin dracs o volessin amb globus.”

Raquel Díaz Reguera dibuixa i escriu des de ben menuda. Així doncs, és un bon exemple del que acabem d’expressar: cal que des de ben menuts tinguen clar que tot allò que es proposen i somnien ho poden aconseguir i que no cal seguir i que no hem de perpetuar rols d’un o altre gènere. Tots podem ser metges o metgesses, mestres homes o dones, polítics o polítiques, pintors o pintores …. I és des de ben menuts que han de créixer veient els models adequats.

Raquel afirma que els seus llibres no estan pensats per a cap edat, que és cada infant o cada adult qui decideix, davant del llibre, si és per a ell o no. Doneu-vos l’oportunitat d’identificar-vos amb aquesta història trencadora…. o tal vegada ara ja no tant!?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s